Stel ik zie een interessante vacature, kan ik dan direct reageren zonder dat ik met mijn leidinggevende of P&O adviseur overleg?

Ja, je kunt direct reageren. Hiervoor heb je niet eerst toestemming van je leidinggevende of P&O adviseur nodig. Wel kun je voor jezelf bepalen of je het prettig vindt hen te informeren. Ook heb je van hen misschien informatie nodig, bijvoorbeeld of het mogelijk is dat jouw huidige werkgever je kan detacheren naar de andere organisatie.

Door wie wordt mijn sollicitatie in behandeling genomen en bij wie kan ik terecht met vragen?

De website www.Twentsekracht.com verspreidt vacatures en behandelt geen concrete vragen over de vacature. Voor vragen over de inhoud of het proces van de vacature kun je met de contactpersoon van de desbetreffende werkgevercontact opnemen, zoals vermeld in de vacaturetekst. Zij zullen jouw sollicitatie in behandeling nemen en je over de voortgang informeren.

Ik ben herplaatsingskandidaat bij mijn werkgever, kan ik reageren op een vacature?

Ja, je kunt reageren. Het is aan de werkgever die de vacature heeft geplaatst om een selectie te maken tussen de sollicitanten.

Ik zie een leuke vacature voor een familielid/vriend(in)/kennis. Mag ik de vacature aan hem/haar doorsturen?

De vacatures die worden geplaatst op de website www.internearbeidsmarkttwente.nl zijn uitsluitend bedoeld voor medewerkers die werken bij één van de aangesloten werkgevers.Op het moment dat binnen de desbetreffende werkgevers geen geschikte kandidaat gevonden is, is het aan de werkgever die de vacature heeft gepubliceerd, om te bepalen hoe zij de procedure wil voortzetten. Op het moment dat de werving extern wordt voortgezet kun je jouw vriend(in)/familie adviseren in ieder geval de website, krant en social media in de gaten te houden.

Ik zie een interessante functie, alleen ligt het salaris lager dan mijn huidige inschaling, wat houdt dat in?

Op basis van de genoemde salarisschaal, heeft de werkgever gelden beschikbaar om iemand aan te nemen/op basis van een detacheringsovereenkomst te laten werken. Heb jij op dit moment een hogere inschaling, dan zal dat hogere kosten betekenen voor de werkgever die een kandidaat zoekt. Een standaard antwoord is er niet voor deze situatie, het advies is om het bespreekbaar te maken met je leidinggevende en/of P&O adviseur en samen te kijken naar mogelijkheden.

Ik lees in een vacature dat een organisatie een tijdelijk iemand zoekt en dat de voorkeur uitgaat naar een detacheringsovereenkomst. Wat houdt dat precies in?

Een detacheringsovereenkomst houdt in dat jouw huidige werkgever je voor een bepaalde periode uitleent aan een andere werkgever. Dit kan voor een gedeelte of het volledige aantal uren uit jouw benoeming. Voor jou betekent dit dat je in dienst blijft bij je huidige werkgever, in principe ook onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. Wanneer je op een functie solliciteert waarbij je met de nieuwe werkgever een lager of hoger salaris (of wel of geen reiskostenvergoeding etc.) overeenkomt, kunnen de arbeidsvoorwaarden wel voor deze periode (en in overeenstemming met jou) wijzigen.

Wat is het verschil tussen een belangstellingskandidaat en mobiliteitskandidaat?

Als belangstellingskandidaat laat je je gegevens in de database achter en krijg je, wanneer je dit bij je inschrijving aangeeft, de nieuwste vacatures in Twente per mail toegezonden. Voor medewerkers van de gemeenten Almelo en Enschede geldt dat zij zich ook kunnen inschrijven als mobiliteitskandidaat. Dit kan wanneer een medewerker een concrete loopbaanvraag heeft. Met deze inschrijving wordt er direct een koppeling gelegd met het Loopbaancentrum van de desbetreffende gemeente en wordt er pro-actief contact opgenomen met de kandidaat om eventueel een gesprek te plannen. De keuze is aan jou. Belangstellingskandidaat zal de meestvoorkomende keuze zijn.

Als ik mij als mobiliteits- of belangstellingskandidaat aanmeld, bij wie komen mijn gegevens dan terecht?

Jouw persoonlijke gegevens komen terecht in een database en blijven anoniem. Ze worden dus niet verspreid aan derden, maar gebruikt om passende vacatures aan jou te versturen.
Job alert

Op de hoogte blijven van actuele vacatures?