Twentse Kracht is een interne arbeidsmarkt voor 22 aangesloten overheidsinstanties.

Op deze website kun je lezen wat Twentse Kracht voor jou als externe kandidaat kan betekenen en staan o.a. beschikbare externe vacatures. Kun je niet alle benodigde informatie op de website vinden en heb je een vraag? Mail ons dan via info@twentsekracht.nl.

Onder aan de pagina staat hoe je je kunt aanmelden voor de jobalert zodat je geen vacature meer mist die voor jou interessant zou kunnen zijn!

Wie zijn we?

Twentse Kracht is interne arbeidsmarkt voor alle ambtenaren van inmiddels 22 aangesloten overheidsinstanties. Alle veertien Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen, Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, Veiligheidsregio Twente, SWB Midden Twente, Omgevingsdienst Twente, Stadsbank Oost Nederland, Provincie Overijssel en SamenTwente werken samen op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling van de Twentse ambtenaren en om hen meer in beweging te krijgen op het gebied van arbeidsmobiliteit.
Door onze ambtenaren in beweging te krijgen en ervoor te zorgen dat zij elkaar ontmoeten gedurende gezamenlijke activiteiten, dragen wij als platform bij aan grensoverschrijdende kennisdeling. Hierdoor komen onze Twentse ambtenaren met elkaar in verbinding en worden hun organisaties ondersteund in optimale duurzame inzetbaarheid en mobiliteit met volop aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Wie zijn we?
Missie

Team

Het Team van Twentse Kracht bestaat uit Jorien Coster (consulent Twentse School), Marlies Bodewes (coördinator Traineeship) en Merlijn Molenveld (coördinator platform Twentse Kracht). Gezamenlijk zetten wij ons elke dag weer in voor deze mooie coalitie in de Twentse Regio.

Daarnaast maken wij gebruik van de ondersteunende diensten van onze gastheer organisatie. Sinds januari 2022 is dat de gemeente Enschede. Wij zijn te vinden op de locatie Stadhuis van de gemeente Enschede, maar werken ook vaak vanuit 1 van de locaties van onze partnerorganisaties. Kortom: je kunt ons in heel Twente tegenkomen! Heb je vragen? Laat het ons weten via info@twentsekracht.nl.

Missie

Onze missie is om binnen de deelnemende organisaties de arbeidsmobiliteit te bevorderen met behulp van verschillende diensten. Zo bieden wij verschillende ontwikkelingsmogelijkheden: samen leren en ontwikkelen met behulp van de Twentse School en we organiseren regelmatig events en webinars ter inspiratie op verschillende onderwerpen. Onze aangesloten trainees laten in de praktijk mooi zien hoe het is om in twee jaar binnen drie verschillende overheidskeukens te kijken. 
 
Wij geloven erin dat het goed is om soms iets buiten je comfortzone te stappen en jezelf zo scherp te houden en in ontwikkeling te blijven.
Mobiliteit betekent voor ons niet per definitie dat je van baan wisselt. Voor ons betekent dit dat je je blijft ontwikkelen op je huidige werkplek ofwel op een andere werkplek en kijkt wat jij ervoor nodig hebt om optimaal aan het werk te zijn en blijven.
Ons streven is dat het onderwerp ‘mobiliteit’ en persoonlijke ontwikkeling een normaal gespreksonderwerp wordt op de werkvloer tussen alle medewerkers en tussen medewerkers en leidinggevenden.
Missie
Job alert

Wil je nooit een vacature missen? Meld je aan voor een Job Alert!

Toegankelijkheid website

Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website en app waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Hierin staat in hoeverre de website of app aan de eisen voldoet.

Twentse Kracht vindt een juiste en veilige digitale toegankelijkheid erg belangrijk. Daarom voldoen onze websites aan de vereisten gesteld in het Besluit digitale toegankelijkheid overheid overheidsinstanties.

Voor meer informatie en de toegankelijkheidsverklaring verwijzen wij je naar: